تنوع بهینه سهام سبد اوراق بهادار
بازدیدها: 534
مقدمه
یکی از توصیه های مهمی که به سرمایه گذاران خصوصاً سرمایه گذاران تازه وارد بازار سرمایه می شود این است که به جای یک نوع اوراق بهادار یا یک نوع دارایی باید روی سبدی از انواع دارایی ها سرمایه گذاری نمایند اما همیشه ابهاماتی در این خصوص وجود دارد و تعدادی سوال در خصوص ترکیب این سبد قابل طرح است که تعدادی از آنها به شرح ذیل است:
- چه تعداد از انواع دارایی ها و اوراق بهادار باید در این سبد باشد؟
- هر کدام از این دارایی ها چه وزنی را باید در این سبد داشته باشند؟
- چگونه باید در خصوص ابقا، اضافه کردن یا فروش یک دارایی سبد اوراق بهادار تصمیم گرفت؟
- جایگاه دارایی های دیگری مثل ملک- نقدینگی- طلا- ارز- نقدینگی و نظایر آن در سبد دارایی ما چیست؟
- آیا پول نقدی را که جهت استفاده از فرصت های بازار نگهداری می کنیم باید جزو اقلام سبد دارایی هایمان لحاظ کنیم یا خیر؟
پاسخ به این سوالات به صورت تئوری و فنی نیازمند مطالعه منابع جامع تری است و پیشنهاد می شود منابعی نظیر «تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری و مدیریت سبد اوراق بهادار» که توسط دکتر فرانک کی. رایلی (Frank K. Reilly) ودکتر کیت سی. براون (Keith C. Brawn) نوشته شده و توسط آقایان دکتر غلامرضا اسلامی بیدگلی، دکتر فرشاد هیبتی و دکتر فریدون رهنمای رود پشتی به فارسی ترجمه و توسط نشر آگاه منتشر شده است.
در این مقاله از وبسایت اکونوایزر سعی خواهیم کرد یک خلاصه و برداشت کاربردی از مطالب ارائه شده در این قبیل منابع خدمت شما عزیزان ارائه نماییم. ابتدا باید تعریفی از ۳ مفهوم مورد نیاز این مقاله داشته باشیم.
تعریف بازده:
در مقاله «پیش بینی بورس بر اساس مدل تراز بازدهی دارایی ها» از وبسایت اکونوایزر ما ۶ نوع بازدهی متصور برای دارایی ها را فهرست کردیم که بنا به ضرورت اینجا دوباره آنها را ذکر می کنیم: این محتوا تنها نیاز به ثبت نام رایگان دارد لینک ثبت نام
برای بازکردن محتوا وارد شوید
لطفا با لایک، درج کامنت و ارسال تیکت پشتیبانی ما را در ارائه مطالب بهتر و خدمات مناسب به شما عزیزان یاری فرمایید.
پاسخی بگذارید